ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ Η Κ19 ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΟΤΡΙΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία πήρε η Κ19 της Δόξας Δράμας, σε μια κίνηση ανθρωπιάς και προσφοράς προς την κοινωνία και το συνάνθρωπο. Συγκεκριμένα, το τεχνικό τιμ της ομάδας Νέων των «Μαυραετών», μαζί με δυο γκρουπ των 5 παικτών, που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, μετέβησαν στο Νοσοκομείο Δράμας και έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Η ιδέα ανήκει στον προπονητή του τμήματος, Γιάννη Αποστολίδη, που είχε προχωρήσει σε ανάλογη πράξη και στο παρελθόν, πριν μια τετραετία, δίνοντας αίμα τότε και χαρίζοντας ζωή, στο Νοσοκομείο της Ξάνθης και όταν ήταν προπονητής στην Αναγέννηση Θαλασσιάς.

Αυτή τη φορά, η διαδικασία έγινε με προσφορά σάλιου και συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου.

Ο τεχνικός της Κ19 της Δόξας (στη φωτό με τον διευθυντή αιμοδοσίας), ανέφερε σχετικά στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ:

«Θέλουμε να γίνουμε αρωγοί, να δείξουμε το δρόμο ώστε κι άλλοι αθλητές, ομάδες και γενικά κι άλλοι συνάνθρωποί μας να ακολουθήσουν. Αν ο κόσμος ήταν ενημερωμένος για το πόσο σημαντική είναι αυτή η κίνηση, τότε όλοι θα το έκαναν. Δεν φτάνει μόνο να το σκεφτείς, δεν φτάνει μόνο να το πεις, το μόνο που πραγματικά έχει σημασία είναι να το κάνεις πράξη. Να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών. Είμαστε εγγεγραμμένοι 30.000 εθελοντές δότες στην Ελλάδα, των 10.000.000 κατοίκων. Αν ήμασταν 200.000 θα υπήρχε η πιθανότητα γύρω στο 60%-80% να βρεθεί συμβατός δότης για έναν ασθενή, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι παιδιά, στη δικιά μας δεξαμενή. Σε ένα μέρος κάποιος ασθενής περιμένει με αγωνία πάνω απ´ το τηλέφωνο να του πούνε αν βρέθηκε συμβατός δότης, ώστε να έχει πιθανότητες να ζήσει και να του δοθεί η ευκαιρία να προσπαθήσει να πραγματοποιήσει τα όνειρα του όπως κάνουμε όλοι μας».

Γραφείο Τύπου

ΠΑΕ Δόξα Δράμας