Γκότοβος: «Στόχος παραμένει και είναι η άνοδος»!

Ο Βαγγέλης Γκότοβος δεν έχει απουσιάσει ούτε ένα λεπτό από τη φετινή Δόξα. Πέρα από αρχηγός είναι η «σταθερή αξία» για την αμυντική διάταξη των «μαυραετών».
Στυλοβάτης στην τετράδα της άμυνας, έχει πετύχει και το δεύτερο γκολ στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, δίνει σήμερα τη δική του άποψη για όλα όσα αφορούν την ομάδα.
-Τελειώνει ο πρώτος γύρος, τι μπορεί να περιέχει ένας πρώτος απολογισμός από τα παιχνίδια;
«Σίγουρα δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τους βαθμούς που μαζέψαμε. Θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι. Όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές και μπορεί ο καθένας να κόψει βαθμούς από όλους. Κρατάμε μόνο τα θετικά και συνεχίζουμε, προσπαθώντας να μάθουμε από τα λάθη που κάναμε. Λάθη που δεν πρέπει να γίνουν ξανά».
-Τώρα που υπάρχει εικόνα για όλες τις ομάδες τι μπορούμε να περιμένουμε στο δεύτερο γύρο;
«Μπορούμε να κάνουμε ένα δεύτερο γύρο που να είναι σαφώς καλύτερος αγωνιστικά και βαθμολογικά. Μια πορεία που θα μας ανεβάσει και θα μας φέρει εκεί που πραγματικά αξίζουμε ως ομάδα. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό με βάση το ρόστερ που υπάρχει, τη δουλειά που γίνεται και τις αλλαγές που έχουν γίνει. Νομίζω ότι η ομάδα έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει. Ακόμη και εδώ που βρίσκεται βαθμολογικά, μπορεί να τα καταφέρει».
-Υπάρχουν πλέον στόχοι;
«Φυσικά και υπάρχουν στόχοι. Ο στόχος δεν παύει να ισχύει όσο ψηλά και αν είναι. Σύμφωνα με το υλικό και τον τρόπο που δουλεύουμ, ο στόχος υπάρχει και παραμένει και είναι η άνοδος».
-Η Δόξα ξεκίνησε καλά, αλλά δεν είχε την ίδια συνέχεια. Αυτή η πτώση που οφείλεται;
«Με την πρώτη ήττα δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε την κατάσταση. Μια ήττα είναι πάντα μια δύσκολη υπόθεση και πρέπει να την διαχειριστούνε και οι παίκτες και οι προπονητές και μαζί τους όλοι οι υπόλοιποι. Δυστυχώς δε μπορέσαμε να τη διαχειριστούμε και αυτό μας πήρε από κάτω και από εκεί και μετά, δε μπορέσαμε να σηκώσουμε κεφάλι».
-Κάτι αντίστοιχο έγινε και με την συμπεριφορά της άμυνας. Ξεκίνησε τόσο καλά και στη συνέχεια δέχθηκε αρκετά και «εύκολα» γκολ.
«Αυτό είναι ένα θέμα που βγαίνει στις λεπτομέρειες κάποιων παιχνιδιών. Σε παιχνίδια που δεν είχαμε καλή συγκέντρωση. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα και κυνηγάς το γκολ μπορεί να παρασυρθείς και να ανοιχτείς και να δεχθείς στη συνέχεια ένα «εύκολο» γκολ,  που υπό άλλες συνθήκες θα το είχες αποφύγει. Υπήρχαν αρκετά τέτοια παιχνίδια. Με μια γρήγορη σκέψη μπορώ να θυμηθώ το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας στην έδρα μας. Δεχθήκαμε γκολ τη στιγμή που είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και που έπρεπε να το είχαμε αποφύγει.  Με τον Κισσαμικό, μια στημένη φάση, ένα κόρνερ, μια στιγμή αδράνειας έφερε το γκολ. Ακόμη και στη Σπάρτη έγινε κάτι αντίστοιχο».
-Το προγνωστικό σου για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό; 
«Είναι για μας μονόδρομος η νίκη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Είμαι πολύ αισιόδοξος, να μην πω σίγουρος και φανώ υπερβολικός, ότι θα πάρουμε το τρίποντο της νίκης».
Στη Σπάρτη ακούστηκε ότι οι παίκτες, με μοναδική εξαίρεση εσένα, δεν πήγαν να χαιρετήσουν τον κόσμο που έκανε τόσα χιλιόμετρα για να βρεθεί δίπλα στην ομάδα. Τι ακριβώς συνέβη;
«Κανείς από τους παίκτες μας δεν περίμενε την ήττα. Σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι κατεβάσαμε τα κεφάλια και ενστικτωδώς πήγαμε προς τα αποδυτήρια. Δεν έγινε τίποτε από πρόθεση. Εννοείται πως πάντα τους ευχαριστούμε για τη στήριξη τους. Εγώ ήμουν τελευταίος και την ώρα που πήγαινα προς τα μέσα, ως αρχηγός και εξ’ ονόματος όλων σήκωσα τα χέρια και τους χαιρέτησα».