ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΡΑΜΙΝΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΞΑ

Αισιόδοξα μηνύματα προέκυψαν από την ανοιχτή πανδραμινή συγκέντρωση, με χαρακτήρα άτυπης συνέλευσης, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας, με βασικό άξονα την πορεία της Δόξας στο παρόν και το μέλλον, που διήρκεσε περίπου ένα δίωρο.

Παρά τη σχετικά μικρή προσέλευση του κόσμου, εκφράστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις, έγιναν προτάσεις και αναλύσεις για τα πεπραγμένα του πρώτου μήνα της νέας διοίκησης, κυρίως οικονομικού χαρακτήρα.

Κεντρικό νόημα είναι η σχετική αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας, με ανάγκη να μετουσιωθεί σε ακόμα μεγαλύτερη και έμπρακτη στήριξη. Πρόεδρος της συνέλευσης ήταν ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ και της διοικούσας επιτροπής, Θωμάς Μαργαρίτης, ενώ στο βήμα βρέθηκαν ο πρόεδρος Ηλίας Χατζηελευθερίου και ο αντιπρόεδρος, Νίκος Πίτσογλου.

Στο περιθώριο της συγκέντρωσης, εκτός από τη γνωστοποίηση της παραμονής των τεσσάρων ξένων στο ρόστερ, ανακοινώθηκε η άμεση διάθεση κουπονιών ενίσχυσης της ομάδας για το κοινό, έναντι 10 ευρώ έκαστο.

Ο Θωμάς Μαργαρίτης επανέλαβε ο,τι και στην προηγούμενη συνέλευση, ότι παρότι εξουσιοδοτήθηκε για να χειριστεί το θέμα ανεύρεσης νέου επενδυτή, μετά την αποχώρηση του Γιάννη Μπύρου, δεν έχει δεχτεί καμία επίσημη κρούση ή πρόταση άξια λόγου, παρά τα κατά καιρούς περί αντιθέτου φημολογούμενα.

Όπως και ότι είναι προτεραιότητα η Δόξα να βρεθεί σε καλά χέρια και όχι σε άτομα αμφιβόλου προελεύσεως, κινήτρων και προθέσεων.

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ τόνισε ότι έχει χτυπήσει πολλές πόρτες και ο ίδιος και στελέχη της ομάδας, σε αιρετούς του Νομού, όχι μόνο σε Δήμο και Περιφέρεια, αλλά και ότι απεστάλησαν επιστολές σε επιχειρηματίες, με απτά αποτελέσματα ήδη.

«Όποιος βοηθά με χορηγία, αν θέλει θα τον ευχαριστούμε δημόσια. Μπορεί να λειτουργήσει η θεωρία του «ντόμινο», ο ένας να συμπαρασύρει τον άλλο. Η ομάδα είναι του Νομού, όχι του Μπύρου, ή του Πίτσογλου, ή του Χατζηελευθερίου ή του Μαργαρίτη» ανέφερε με νόημα ο Θωμάς Μαργαρίτης.

ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ: «ΒΟΗΘΑ ΑΚΟΜΑ Ο ΜΠΥΡΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ»

Ιδιαίτερη σημασία είχε η τοποθέτηση του προέδρου της ΠΑΕ, Ηλία Χατζηελευθερίου: «Η συγκέντρωση γίνεται για να ευχαριστήσουμε τους Δοξαίους που ενισχύουν την ομάδα και της επιτρέπουν να στέκεται όρθια. Είναι δύσκολο το διάστημα ως τα τέλη Μαϊου. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια, κάτι που έγινε πράξη αυτό τον πρώτο μήνα. Προχωράμε σιγά-σιγά και ανεπηρέαστοι, όταν άλλες ομάδες της κατηγορίας αρχίζουν να παραπαίουν. Παραμένουμε ομάδα, όχι επειδή κάναμε δυο σερί νίκες, βαδίζουμε σταθερά. Δεν είμαστε κλειστό κύκλωμα. Ξέρουμε που βασιζόμαστε, δεν κινούμε την ομάδα εγώ και ο κ. Πίτσογλου, υπάρχει κύκλος περίπου 20 συνεργατών. Αν χρειαστεί βάζουν λεφτά και από την τσέπη τους. Εμείς υλοποιούμε, είμαστε τα εκτελεστικά όργανα. Ήταν δύσκολη κατάσταση, αλλά για τη Δόξα δεν υπάρχουν «ντροπές». Το αποτέλεσμα έχει σημασία για αυτό το τετράμηνο. Πλέον χρειάζεται ενίσχυση με έργα, όχι με λόγια. Πήραμε διαβεβαιώσεις ότι κάποιοι άνθρωποι θα στηρίξουν ξανά την ομάδα. Νιώθω σα να είμαι στη λαιμητόμο, ότι έβαλα το κεφάλι στον τορβά. Η Δόξα είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Δεν υπάρχει χρόνος και δεν επαναπαυόμαστε. Αυτό το μήνα δεν υπήρχαν έσοδα, τον επόμενο θα έχουμε χρήματα και από τα τηλεοπτικά. Μπήκε το νερό στο αυλάκι. Σχετικά με τον κ. Μπύρο, πρέπει να πω δημόσια ότι συνεχίζει να βοηθά έμμεσα ή άμεσα. Παρότι έφυγε, συνδράμει στην ομάδα. Δεν χρειάζονται λεπτομέρειες. Το λεω υπεύθυνα και δεν καλοπιάνω κανέναν. Δεν είναι στην πρώτη γραμμή, αλλά είναι κοντά».

ΠΙΤΣΟΓΛΟΥ: «ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΤΑΣΗ, ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗ»

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Πίτσογλου, υποστήριξε: «Γίνεται μια προσπάθεια 20-30 ημερών για την επιβίωση της Δόξας. Υπάρχουν θετικές εξελίξεις. Άνθρωποι που στήριξαν και θα στηρίξουν, για να μην είμαστε εξαρτημένοι από λίγα άτομα. Συνδρομή από 1 ευρώ, ως όσο μπορεί ο καθένας, ως απόδειξη ότι όλοι «πονάμε» την ομάδα. Στόχος είναι να παραμείνει υγιής η Δόξα, δέλεαρ για κάθε υποψήφιο επενδυτή μελλοντικά. Αν δεν ανταποκριθούμε, θα υπάρξουν επιπτώσεις και θα δυσκολέψει η προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών. Αυτή η κατηγορία θέλει επενδυτή, δεν αρκούν οι φιλότιμες προσπάθειές μας. Προσπαθούμε να βγει η χρονιά, ως το τέλος Μαϊου, να καλύψουμε όλες τις υποχρεώσεις. Να ξεκινήσει «καθαρή» η ομάδα την επόμενη χρονιά, χωρίς κάτι επιβαρυντικό. Υπάρχει ικανοποίηση για την κινητικότητα από αρκετούς φορείς και την προσδοκώμενη αυξητική τάση. Αισιοδοξούμε συγκρατημένα ότι θα ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας».

Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Από τους τοπικούς φορείς, το «παρών» έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ζιμπίδης, ενώ δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, αλλά απέστειλαν επιστολές στον Θωμά Μαργαρίτη, οι Γιώργος Παπαδόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης), Χρήστος Παπαθεοδώρου (Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης) και Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ (Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού και Αθλητισμού).

Το λόγο πήραν μεταξύ άλλων οι Σάκης Πάσχος (παράγοντας της διοικούσας επιτροπής της Δόξας), Ηλίας Ηλιάδης (επιχειρηματίας) και αρκετοί φίλαθλοι, ενώ παρέστη και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Οταπασίδης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα που χαμογελούν, άτομα κάθονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κάθονται

 Γραφείο Τύπου

ΠΑΕ Δόξα Δράμας